sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Äitienpäiväjuttuja tänään tässä. Ja äitienpäiväjutut tarkoittavat aika lailla samaa kuin ne tarkoittivat kaksikymmentä vuotta sittenkin: hulppeaa aamiaiskattausta, valkovuokkoja, herkkuja. Nelivuotiaana panokseni saattoi olla toisenlainen, eikä käytännön syistä tarjotinta kanneta enää aamulla äidille vuoteeseen. Mutta kun kyykin pusikossa aamulla valkovuokkoja poimimassa, totesin joidenkin asioiden olevan varsin samoja. Kuten se, että äitienpäiväkukat pysyvät valkovuokkoina. Ruusut tarjoiltiin tänään vähän toisessa olomuodossa.


Bongaa jalat. Visioi tilanne. Like mother, like daughter.

Nokkospiirakka, croissantit ja oliivitahna.

Ruusuleivokset.

Ruusunmakuinen smoothie.



Ruusuleivokset

Taikina:

Mutakakkutaikina, ohje täältä: http://www.kinuskikissa.fi/mudcake-with-snow/

Alkuperäisestä ohjeesta korvasin kaakaojauheen kaakao-chili -maustesekoitukselle, toimi! Vähän vajaa ohjeen puolikkaasta desilitrasta, ellei halua hooseesti chilinmakuisia leivoksia.

Kuorrute:

1 pkt ricotta-tuorejuustoa
2 dl kermaa
vaniljasokeria
ruusuvettä (esim. Steenbergs)

Tee taikina ohjeen mukaan, plus kaakao-chili -osuus. Kaada paperivuokiin. Lämmitä uuni 200-asteiseksi, anna olla korkeintaan 15 minuuttia, että sisus jää pehmeäksi samalla tavalla kuin mutakakussa. 

Vatkaa kermavaahto. Sekoita ricotta kermavaahtoon, mausta vaniljasokerilla ja ruusuvedellä oman maun mukaan. 

Koristele jäähtyneet muffinssit pursotinpussin ja tyllan avulla. Lopuksi suklaahippusia päälle, itse askartelin vielä pikkuruiset paperisydämet äitienpäiväkortiksi. Ja pakko myöntää, kokeellisuudestaan huolimatta ruusut ja chilisuklaa olivat ihan överisuperhyvä yhdistelmä.


Ruusu-smoothie

3 omenaa
1 päärynä
1 pakasterasia punaherukoita
ruusuvettä

Kuori ja palottele. Laita blenderiin. Sekoita. Juo.

Nyt uhkaa lipsahtaa omahyväisyyden puolelle, sen verran tyytyväinen olin näihin. Menkää, testatkaa, pus!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti